Logo

Restauracja

Przystawki

Zupy

Dania główne

Sałatki

Desery

Dla dzieci

Zakąski

Przystawki

  • Carpaccio jako płatki marynowanej polędwicy wołowej na łożu z kolorowych sałat w dobrej komitywie z kaparami, oliwkami i parmezanem zroszone balsamicznym Pesto

    30 PLN

  • Żabie udka duszone w siekanym czosnku i wytrawnym winie w aromacie prowansalskich ziół z dodatkiem salsy z dojrzałych pomidorów w aromacie trufli.

    30 PLN

  • Pieczone góralskie oscypki owinięte bekonem, serwowane z sosem żurawinowo – chrzanowym i palonymi orzechami.

    18 PLN

  • Chrupiące kalmary otulone ciastem podane na sałatce z rukoli i świeżej rzodkiewki.

    25 PLN

Zupy

  • Żurek Staropolski na domowym zakwasie.

    15 PLN

  • Wyśmienity krem z kurek serwowany z kawałkami pleśniowego sera i rumianymi grzankami.

    18 PLN

  • Krem z pomidorami w aromacie bazylii podany z szaszłykiem z Mozzarelli i kaparów

    15 PLN

  • Flaki wołowe z warzywami przyprószone tartym oscypkiem i chlebem.

    18 PLN

  • Domowy rosół z makaronem.

    10 PLN

  • Rosół z kołdunami własnego wyrobu.

    18 PLN

Danie główne

  • Złocisty dorsz oparty na górce ryżowej z kolorową papryką i młodą marchwią.

    35 PLN

  • Polędwiczka wieprzowa z czosnkiem i czarnym sezamem (sous vide) serwowana z maślaną kaszą gryczaną z suszonymi pomidorami i sianem z pora.

    33 PLN

  • Pierś drobiowa z kaparami, soczewicą i kalafiorem romanesco podawana z siekaną pietruszką i pomidorami koktajlowymi.

    33 PLN

  • Kotlet z wieprza z kością w pietruszkowo – cytrynowej panierce podany z ziemniaczanym puree i zasmażaną kapustą z francuską musztardą.

    32 PLN

  • Sycący stek z wołowiny angielskiej angus z masłem ziołowym grillowaną pieczarką, pomidorem i krążkami cebuli i chrupiącymi ziemniakami.

    65 PLN

  • Makaron Tagliatelle serwowany z duszonymi krewetkami w winie, groszkiem cukrowym, pomidorem koktajlowym i aromatycznym czosnkiem.

    38 PLN

  • Kaczka Elizy (Sous Vide marynowany w pomarańczach) podawana z puree z modrej kapusty gotowaną w czarnej porzeczce, kładzionymi kluseczkami ze szczypiorkiem, grillowaną pomarańczą oraz wykwintnym demi-glace.

    40 PLN

  • Dworskie kaszotto z kaszą pęczak podawane z suszonymi pomidorami, bobem i wędzonym serem w aromacie włoskich ziół.

    25 PLN

  • Brytfanka Gospodarza jako mix grillowych mięs i warzyw podanych na grubo krojonych domowych frytkach z dipami i kwaszonymi
    ogórkami. Danie dla 2-4 osób

    80 PLN

  • Złocisty pstrąg podawany z masłem czosnkowym, miksem sałat oraz frytkami, ryżem lub chlebem.

    35 PLN

Sałatki

  • Sałatka grecka jako mieszanka kolorowych warzyw, oliwek i sera feta w aromacie bazylii octu balsamicznego z Modeny, podawana z bagietką czosnkową.

    30 PLN

  • Sałatka z krewetkami otulone słodkim chili podane na carpaccio z cukinii ze słonecznikiem i roszpunką serwowana z bagietką czosnkową.

    35 PLN

  • Sałatka z filetem z kurczaka z dressingiem cesarskim, jajkiem, kiełkami i parmezanem podawana z bagietką czosnkową.

    30 PLN

Desery

  • Szarlotka prosto z pieca serwowana z odrobiną zimy

    17 PLN

  • Naleśnik z miętą wypełniony delikatnym waniliowym serkiem podany na filetowanych owocach.

    15 PLN

  • Czarno biały sernik podawany z musem truskawkowym.

    17 PLN

  • Czekoladowe brownie o intensywnym aromacie kawy i gorzkiego kakao w towarzystwie lodów.

    17 PLN

  • Lodowa fantazja z kolorowymi owocami i bitą śmietaną.

    18 PLN

Dla dzieci

  • Złociste paluszki rybne z frytkami i wiosenną sałatką.

    20 PLN

  • Nuggetsy drobiowe z frytkami i wiosenną sałatką.

    20 PLN

  • Spaghetti w sosie Napoli.

    22 PLN

  • Spaghetti Carbonara.

    22 PLN

Zakąski

  • Carpaccio wołowe podawane w słoiku przekładane ogórkiem kwaszonym, cebulą i sałatą podawanym ze smalcem wiejskim w towarzystwie cebuli.

    25 PLN

  • Deska serów

    30 PLN

  • Deska wędlin

    30 PLN

  • Deska mieszana

    36 PLN

  • Frytki

    7 PLN

  • Ryż

    5 PLN

  • Mix sałat z dressingiem

    5 PLN