
Przystawki

Zupy

Dania główne

Sałatki

Desery

Dla dzieci

Zakąski
Przystawki
-
Carpaccio jako płatki marynowanej polędwicy wołowej na łożu z kolorowych sałat w dobrej komitywie z kaparami, oliwkami i parmezanem zroszone balsamicznym Pesto
30 PLN
-
Żabie udka duszone w siekanym czosnku i wytrawnym winie w aromacie prowansalskich ziół z dodatkiem salsy z dojrzałych pomidorów w aromacie trufli.
30 PLN
-
Pieczone góralskie oscypki owinięte bekonem, serwowane z sosem żurawinowo – chrzanowym i palonymi orzechami.
18 PLN
-
Chrupiące kalmary otulone ciastem podane na sałatce z rukoli i świeżej rzodkiewki.
25 PLN
Zupy
-
Żurek Staropolski na domowym zakwasie.
15 PLN
-
Wyśmienity krem z kurek serwowany z kawałkami pleśniowego sera i rumianymi grzankami.
18 PLN
-
Krem z pomidorami w aromacie bazylii podany z szaszłykiem z Mozzarelli i kaparów
15 PLN
-
Flaki wołowe z warzywami przyprószone tartym oscypkiem i chlebem.
18 PLN
-
Domowy rosół z makaronem.
10 PLN
-
Rosół z kołdunami własnego wyrobu.
18 PLN
Danie główne
-
Złocisty dorsz oparty na górce ryżowej z kolorową papryką i młodą marchwią.
35 PLN
-
Polędwiczka wieprzowa z czosnkiem i czarnym sezamem (sous vide) serwowana z maślaną kaszą gryczaną z suszonymi pomidorami i sianem z pora.
33 PLN
-
Pierś drobiowa z kaparami, soczewicą i kalafiorem romanesco podawana z siekaną pietruszką i pomidorami koktajlowymi.
33 PLN
-
Kotlet z wieprza z kością w pietruszkowo – cytrynowej panierce podany z ziemniaczanym puree i zasmażaną kapustą z francuską musztardą.
32 PLN
-
Sycący stek z wołowiny angielskiej angus z masłem ziołowym grillowaną pieczarką, pomidorem i krążkami cebuli i chrupiącymi ziemniakami.
65 PLN
-
Makaron Tagliatelle serwowany z duszonymi krewetkami w winie, groszkiem cukrowym, pomidorem koktajlowym i aromatycznym czosnkiem.
38 PLN
-
Kaczka Elizy (Sous Vide marynowany w pomarańczach) podawana z puree z modrej kapusty gotowaną w czarnej porzeczce, kładzionymi kluseczkami ze szczypiorkiem, grillowaną pomarańczą oraz wykwintnym demi-glace.
40 PLN
-
Dworskie kaszotto z kaszą pęczak podawane z suszonymi pomidorami, bobem i wędzonym serem w aromacie włoskich ziół.
25 PLN
-
Brytfanka Gospodarza jako mix grillowych mięs i warzyw podanych na grubo krojonych domowych frytkach z dipami i kwaszonymi
ogórkami. Danie dla 2-4 osób80 PLN
-
Złocisty pstrąg podawany z masłem czosnkowym, miksem sałat oraz frytkami, ryżem lub chlebem.
35 PLN
Sałatki
-
Sałatka grecka jako mieszanka kolorowych warzyw, oliwek i sera feta w aromacie bazylii octu balsamicznego z Modeny, podawana z bagietką czosnkową.
30 PLN
-
Sałatka z krewetkami otulone słodkim chili podane na carpaccio z cukinii ze słonecznikiem i roszpunką serwowana z bagietką czosnkową.
35 PLN
-
Sałatka z filetem z kurczaka z dressingiem cesarskim, jajkiem, kiełkami i parmezanem podawana z bagietką czosnkową.
30 PLN
Desery
-
Szarlotka prosto z pieca serwowana z odrobiną zimy
17 PLN
-
Naleśnik z miętą wypełniony delikatnym waniliowym serkiem podany na filetowanych owocach.
15 PLN
-
Czarno biały sernik podawany z musem truskawkowym.
17 PLN
-
Czekoladowe brownie o intensywnym aromacie kawy i gorzkiego kakao w towarzystwie lodów.
17 PLN
-
Lodowa fantazja z kolorowymi owocami i bitą śmietaną.
18 PLN
Dla dzieci
-
Złociste paluszki rybne z frytkami i wiosenną sałatką.
20 PLN
-
Nuggetsy drobiowe z frytkami i wiosenną sałatką.
20 PLN
-
Spaghetti w sosie Napoli.
22 PLN
-
Spaghetti Carbonara.
22 PLN
Zakąski
-
Carpaccio wołowe podawane w słoiku przekładane ogórkiem kwaszonym, cebulą i sałatą podawanym ze smalcem wiejskim w towarzystwie cebuli.
25 PLN
-
Deska serów
30 PLN
-
Deska wędlin
30 PLN
-
Deska mieszana
36 PLN
-
Frytki
7 PLN
-
Ryż
5 PLN
-
Mix sałat z dressingiem
5 PLN